Charakterystyka
ADOB® 2.0 Cu IDHA – 4,5% to mikroelementowy, płynny nawóz dolistny o wysokiej zawartości miedzi (Cu). Miedź schelatowana jest nowoczesnym, biodegradowalnym czynnikiem chelatującym IDHA, dzięki czemu jest łatwo i szybko dostępna dla roślin. Innowacyjna technologia 2.0 poprawia przyswajalność składników pokarmowych przez rośliny i zwiększa efektywność działania nawozu.
ADOB® 2.0 Cu IDHA – 4,5% szybko i efektywnie zaopatruje rośliny w miedź i zapobiega występowaniu jego niedoborów w roślinach. Nawóz zwiększa zawartość białka w nasionach, odporność roślin na wyleganie oraz odporność na choroby grzybowe. Rekomendowany do prewencyjnego i interwencyjnego nawożenia upraw rolniczych, warzywniczych i sadowniczych szczególnie wrażliwych na niedobór miedzi.
Opakowania: 10, 20, 1000 l
Cechy
schelatowany IDHA
biodegradacja
technologia 2.0
nawóz płynny
miedź schelatowana w 100%
działanie interwencyjne i zapobiegawcze
szybka likwidacja niedoboru
nawóz CE
Do pobrania
Przesuń na boki, aby zobaczyć całość
| Składniki pokarmowe | Symbol | Zawartość [% wagowe] | Zawartość [% objętościowe] | Zawartość [g/l] | Forma |
|---|---|---|---|---|---|
| Miedź | Cu | 4,5 | 6,0 | 60,0 | schelatowana przez IDHA |
Zawiera azot (N).
Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH od 4 do 9.
Przesuń na boki, aby zobaczyć całość
| Uprawa | Ilość aplikacji w sezonie | Termin stosowania | Faza BBCH | Dawka w aplikacji [l/ha] | Ilość cieczy użytkowej [l/ha] |
|---|---|---|---|---|---|
| Uprawy rolnicze | |||||
| Zboża | 2 | faza 4-8 liści | 14-18 | 0,5 | 200-300 |
| krzewienie | 25-29 | 1 | |||
| Rzepak | 1 | wzrost pędu głównego | 30-39 | 1 | |
| Kukurydza | 1 | faza 4-6 liści | 14-16 | 1 | |
| Ziemniak | 1 | zakrywanie międzyrzędzi | 31-39 | 1 | |
| Burak cukrowy | 1 | zakrywanie międzyrzędzi | 32-39 | 1 | |
| Warzywnictwo | |||||
| Cebulowe np. cebula, por | 1-2 | rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru | 41-45 | 1 | 300-500 |
| rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru | 46-49 | 1 | |||
| Korzeniowe np. marchew, seler, burak ćwikłowy | 1 | rozwój liści | 14-19 | 1 | |
| rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru | 41-42 | 1 | |||
| Liściowe np. sałata, szpinak | 1 | rozwój liści | 14-19 | 0,5 | |
| Psiankowate np. pomidor, papryka, ziemniak wczesny | 2 | rozwój liści | 13-15 | 0,5-0,8 | |
| rozwój liści i rozwój pędów bocznych | 16-29 | 0,5-1 | |||
| Strączkowe np. fasola, groszek | 1-2 | rozwój liści | 13-15 | 0,5 | |
| rozwój liści | 16-19 | 0,5 | |||
| Sadownictwo | |||||
| Drzewa pestkowe np. wiśnia, czereśnia | 1-2 | zielony pąk | 55 | 0,4-0,8 | 500-800 |
| Drzewa ziarnkowe np. jabłoń, grusza | 1-2 | pękanie pąków | 53-54 | 0,4-0,8 | |
| Rośliny jagodowe np. truskawka, borówka | 1-2 | przed kwitnieniem | 55-59 | 0,2-0,6 | 300-500 |